19 Nisan 2024
Eposta Listesi

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

BALİ - Singapur Hava Yolları ile

 
1.GÜN                         İSTANBUL-SINGAPUR/BALI

Atatürk havaalanı Dış Hatlar Terminali Singapur Havayolları Tourmar Tours kontuarı önünde saat 09:30’da buluşma (uçuştan 1 saat önce Singapur havayolları kontuarı kapandığı için 3 saat önceden havalimanında olmanızı rica ederiz) ve Singapur Havayolları’ nın SQ 491 sefer sayılı uçağı ile saat 12:35’te Singapur’a hareket. Uçakta gece yolculuğu. ( İstanbul-Singapur uçuşu esnasında uçak Dubai’ye uğrar ve 1 saat 10 dk. lık bekleme süresi vardır.

 
2. GÜN                        BALI

Sabah saat 07.15’de Singapur‘a varış, SQ 142 sefer sayılı uçağı ile saat 09:35’de Bali Denpasar ‘a hareket,2 saat 30 dakikalık uçak yolculuğundan sonra 12:05’de Endonezya’nın takım adalarından ünlü Bali Adası’nın başkenti Denpasar’a varış, nüfusunun yüzde doksanının Hindu olduğu bu adanın ünlü plajlarından birindeki otelimize transfer, yerleşme ve serbest. Deniz ve güneşten yararlanma imkânı. Geceleme otelde

 

3. GÜN                        BALI (TAM GÜN BALİ ADASI TURU-KINTAMANI VOLKAN TURU)

Sabah kahvaltısından sonra serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz için ekstra Kintamani-Volkan turu. Tam gün sürecek bu turumuzda sabah 08.30 lobiden hareketle, önce Bali’ nin geleneksel danslarında ada kültürünü en iyi yansıtan BARONG DANSI izlenmeye gidilir. Daha sonra dünyanın en pahalı ve en kaliteli incileri olan Endonezya incilerinin bulunduğu mağaza gezilir. Buradan Kintamani bölgesine doğru devam edilir. Yol boyunca BATIK-AGAC OYMACILIGI-RESIM sanatlarının geliştiği köyler gezilir, atölyelere insanların nasıl  çalıştığı görülür, istenirse hediyelik eşya alışverişi yapılır. Kintamani bölgesine varıldığında yanardağın tam karsısında bir restoranda acık büfe öğle yemeği alınır. Dönüş yolunda KUTSAL SU TAPINAGI ziyaret edilir. Daha sonra Bali’ nin dünyaca ünlü PİRİNÇ TERASLARI görmeye gidilir. Son olarak içinde halen yaşanan BALİ KÖY EVI ziyaret edilir ve otele dönülür. Takriben 10 saat süren bir turdur. Geceleme otelde.
 
4. GÜN                    BALI (TANAH LOT TAPINAGI)

Sabah kahvaltısından sonra serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz öğleden sonra ekstra Tanat Loh turuna katılabilirler. Yarım günlük bir turdur. Öğleden sonra 14.30’da lobiden hareket edilir. Önce adanın 2.büyük tapınağı olan MENGWI TAPINAĞI ziyaret edilir. Daha sonra Bali’nin simgelerinden, okyanusun üstünde bir kayaya inşa edilmiş olan TANAH LOT TAPINAĞI ziyaret edilir. Burada gün batimi izlendikten sonra otele dönülür. Geceleme otelde.

 
5.GÜN                               BALI (NUSA LEMBOGNAN –TEKNE TURU)

Sabah kahvaltısından sonra serbest zaman. İsteyenler eksta olarak tam günlük NUSA LEMBOGNAN Adası turuna katılabilirler. Tam günlük turumuz sabah yaklaşık 08:30 ile 17:30 saatleri arasında olacaktır. Bali ’nin yakınındaki NUSA LEMBONGAN adasına gidip, orada bir gün geçirebilirsiniz. Bir katamaranla adaya gidilir. Seyahat sırasında yelkenlinin güvertesinde güneşlenme imkanı vardır. Çeşitli ikramlar yapılır. Adada gün boyu şnorkel, banana boat, altı cam tekne gezileri limitsiz olarak hizmettedir. Öğle saatinde barbeque öğle yemeği verilir, şarap ve bira yemekle beraber ücretsizdir.Ada içinde nehir gezisi yapılır, isteyenler özel plajda günlerine devam edebilirler. Akşam otele dönüş ve Geceleme otelinizde.

 

6 GÜN                     BALI (RAFTING-FİL SAFARİ TURU)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz için ekstra Rafting-Fil Safari turu.Tam gün sürecek bu turumuzda sabah 08:30 lobiden hareketle,önce Ubud bölgesinde rafting noktasına gidilir.Ön bilgilendirmeden sonra rafting yapılır,rafting sonrası açık büfe öğle yemeği alınır.Daha sonra fil safari alanı olan Taro Park’ına devam edilir.Fillerle ilgili bilgi verildikten sonra orman içinde 35 dak.lık fil gezisi yapılır.Tahminen 7 saat süren bir turdur.Geceleme otelinizde.

 
7. GÜN                   BALI – SINGAPUR - ISTANBUL

Sabah kahvaltısından sonra serbest. Öğleden sonra havalimanına transfer, Singapore Havayollarının SQ 147 sefer sayılı uçak ile saat 20:05 de Singapur’a hareket,2 saat 30 dakikalık uçak yolculuğundan sonra saat 22:35de Singapur’a varış. Singapur Havayollarının SQ-490 sefer sayılı uçak ile saat 23:35’ de ISTANBUL’ a hareket, uçakta gece yolculuğu. (Singapur- İstanbul uçuşu esnasında ucak Dubai’ye uğrar ve 1 saat 10 dk. lık bekleme süresi vardır. Bu süre zarfında Dubai havalimanında freeshop ların olduğu kısma girebilirsiniz ) 

 
8. GÜN                        ISTANBUL
12 saat 30 dakikalık uçuştan sonra Sabah 07:05 ‘ de İstanbul’a varış. Ve turumuzun sonu.
 
 
 Tur Fiyatlarını Lütfen Sorunuz.
 
 


ÖNEMLİ NOTLAR LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUNUZ

·                     3. kişi indirimi yoktur. Ebeveyn ile aynı odada kalan çocuklar kişi başı fiyatın %25’ini öder.

·                     Yukarıdaki belirtilen oteller haricinde tüm otellerde farklı oda kategorileri ve alternatif

·                     otel seçeneklerimiz için satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz.

 
FİYATLARIMIZA DAHİL OLAN HİZMETLER;
·         Singapur Havayolları ile İstanbul-Singapur-Bali-Singapur-İstanbul Uçuşu,
·         Bali’de seçilen otelde 5 gece Geceleme,
·         Sabah kahvaltıları

Havaalanı Vergisi

Seyahat Sigortası

·         Havaalanı – Otel – Havaalanı transferleri,
·         Hediye Tourmar Çantası , Bagaj Etiketi, Pasaport Kabı.
 
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ

Yurt Dışına Çıkış Fonu                           15 TL

Kişisel Harcamalar, Bahşişler Ve Ekstra Turlar

Vize Ücreti ve servis Bedeli                   75 Eur

 
ÖNEMLİ NOTLAR “LÜTFEN OKUYUNUZ”
 

Çocuk indirimleri, çocukların anne baba ile aynı oda da kalması halinde geçerlidir.

Programda belirtilen ekstra turların saatleri ve günü değişebilir.

Programda belirtilen saatler tarifeli seferlerdir ve hava yolundan alınmıştır. Olası değişikliklerden veya rötarlardan acentemiz sorumlu değildir.

Herhangi bir nedenle yolcunun uçağı kaçırmasından dolayı olabilecek sorunlarda sorumluluk yolcuya aittir.

Programlardan bazıları grup bazıları ise münferit olarak fiyatlandırılmıştır. Grup turlarında şehir turu, transfer ve aksi belirtilmedikçe rehberlik dahildir. Grup turu olabilmesi için minimum 16kişinin tura kayıt olması gerekir. Aksi takdirde Tourmar Tours turu iptal etmek hakkına sahiptir. Münferit turlarda ise size özel transfer dahil olup şehir turu aksi belirtilmedikçe dahil değildir. Tur iptali söz konusu değildir. Çoğu destinasyonda İngilizce rehberlik verilmektedir.

Bayram dönemleri çok yoğun olduğundan dolayı Uçak yolculuğunda Seat Selection yapmak çok zor olmaktadır ve bayram dönemince yapılmayacaktır. Dileyen yolcularımız son hafta PNR numarasını bizden alıp internetten kendileri yapabilir. Bu konuda anlayışlı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Kişi başı bagaj hakkı 20 kilodur. Ayrıca her yolcu maksimum 36 cm (yükseklik) x 23 cm (en) x 56 cm (boy) ebatlarında el bagajı hakkına da sahiptir. El bagajının maksimum 7 kilo olması gerekir.

Pasaport temdit sürenizin en az 6 ay olması gerekmektedir.

Tourmar Tours olarak vize hizmeti vermekteyiz ancak Tourmar Tours konsolosluklar ve yolcu arasında aracı vazifesi görmektedir. Talep edilen belgelerin tam olarak teslim edilmesi gerekmekte olup vize çıkmaması durumunda acentemiz sorumlu değildir ve doğacak cezalardan da sorumlu tutulamaz. Yolcu bunu bilerek turu satın alır.

Tüm döviz hesaplamalarında Günlük gazetelerde yer alan merkez bankası döviz satış kuru geçerlidir.(bir önceki günün kapanış kurudur)

Tüm tur kayıtları minimum 40% ödeme ile açılacaktır. Bakiye tur tarihinden 15 gün öncesinde kapatılmalıdır.

Tur iptallerinde satış formunda yazılan kurallar geçerlidir.

Otellerin Check-in saati 14:00 ve Check-Out saati 12:00 dir.

 
 
BİLGİ
 

Uçuş saatlerinde meydana gelebilecek değişikliklerden veya rötarlardan acentamız sorumlu değildir.

Ekstra Turlar İngilizce Rehberler Eşliğinde Yapılacaktır. Biletler Tur Başlangıcından Önce Teslim Edilecek ve Atatürk Havaalanında Kontuarımız Olmayacaktır. Dilendiği takdirde Singapur Gecelemesı Bali’den önce veya sonra olabilir. Geceleme sayısını arttırıp azaltmak mümkündür. Fiyat listemizde tüm otellerin detaylı fiyatlandırması mevcuttur.

Yolcuların ana veya ara uçuşu kaçırmasından Tourmar Tours sorumlu değildir.

Programda belirtilen ekstra turların fiyat ve tarihleri katılacak kişi sayısına göre değişebilir.

Tur programında aksi belirtilmedikçe otellere giriş saati 14:00 ve çıkış saati ise 12:00 dir. Ancak otellerin müsaitliğine göre daha erken giriş imkanı olabilmektedir.

Tüm yolculuklarınızda pasaport geçerlilik süresi minimum 6 ay olmak zorundadır

Seyahat sigortası mecburidir

Endonezya hükümetinin aldığı karar sonucu, Endonezya’da 2001-basım tarihli veya bu tarihten daha yeni basım tarihli amerikan doları geçerlidir. 2001 den düşük basım tarihli amerikan dolarları Endonezya bankaları ve döviz bürolarında değiştirilememektedir.

Endonezya vizesi için 2 resim, konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe ve sigorta işe giriş bildirgesi veya işyeri sahipleri için vergi levhası fotokopisi gerekmektedir

 
 

GÜLÜMSEYEN İNSANLARIN ADASI / BALİ

Bali halkının büyük bölümü tahta oymacılığı ile uğraşır. Son derece şık ve estetik olan bu çalışmaların her biri 2-3 haftada tamamlanır ve neredeyse yok fiyatına satılır.Bali, kendi geleneklerine ve güzelliklerine sahip çıktığı kadar,değişimi de kendi sistemine uyarlayabilen bir adadır. Yağmur ormanları, tapınakları, yeşilin bin bir tonu ile ilgi çeken Bali, ayrıca sörf dünyasının da önemli merkezlerinden biridir. Kumsallarının güneydoğu

tarafında bulunan Sanur, doğası ve ince kumuyla, yürüyüş yapmak ve güneşin doğuşunu izlemek için harika bir yerdir.Kintamani Yanardağı, Tanah Lot Okyanus Tapınağı, Maymun Ormanı, rafting ve fil

safarileri gibi etkinlikler Bali nin iç kısımlarında yaşanan heyecanlı maceralardan bazılarıdır..Nusa Dua, dünyanın en lüks otel zincirlerinin bulunduğu, tercih edilen bir bölgedir. Kristal berraklığındaki deniz, buranın harika bir dalış alanı köyleri, denizi, havuz ve masaj imkanları, farklı yemek seçenekleri, her yaştaki maceracılara sunduğu rafting, fil safari ve katamaranlarıyla çok yönlü ve bol etkinlikli bir tatil olanağı sunmaktadır.

 

Nüfus                          :3,021,247

Zaman Dilimi              :GMT +8 zaman dilimindedir.

Başkent                      :Denpasar

Dil                               :Resmi dili Bahaya Endonezyaca olup, İngilizce konuşma oranı yüksektir

Din                              :Hindu, Müslüman, Budist

Elektrik                       :220/240 V,50Hz

Mevsim                       :Tropikal ve nemli iklime sahiptir ve Sıcaklık yıl boyu 27-32 C arasında değişir.

Giyim                         :İnce ve yazlık kıyafetler tercih edilmelidir.                    

Para Birimi                 :Rupiah(IDR)

Parite                          :1 eur : 12114 idr , 1 usd : 9000 idr  (Haziran 2007 )

Ülke Kodu                   :+62

Internet                      :Çoğu otelde mevcuttur ve ayrıca her bölgede internet kafe bulmak mümkündür.

Cep Telefonu              :Tüm operatörler çalışmaktadır
Trafik                          :Sağdandır ve araba veya motor kiralanması önerilmez

Kredi Kartları             :Otellerde önemli kredi kartlarının hemen hepsi geçerlidir.

Sağlık Detayları         :Genelde problem yoktur. Musluk suyu içilmemesi önerilir.

Medikal Servisler       :Otellerde ve Hastahanelerde iyi eğitimli personel bulunur.

Bali Medical Center:Jl. Bypass Ngurah Rai 100x, Kuta Tel. (62 361) 761 263

Sanglah Hospital Jl. Diponegoro, Denpasar Tel. (62 361) 227 911
SOS Jl. Bypass Ngurah Rai 505x, Kuta Tel. (62 361) 710 505

Acil Numaralar                       :Polis 110 – Ambulans 118 -

Türk Konsolosluğu    :JI.Hr. Rasuna Said Kav. 1 Kuningan Jakarta* Tel : +62 21 5229515

Vize-Pasaport            :Vize Gereklidir. (Detaylar için Vize bölümünü okuyunuz)                       

Bahşiş                         : %10 servis ücreti hesaba ilave edilir. Ekstra bahşiş memnuniyetle karşılanır.

Vergi İadesi                :Yoktur

Havaalanı                  : Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı(Denpasar-DPS)

Türkiye den Ulaşım    :Singapur üzerinden haftada 5 gün Singapore Hava Yolları,Kuala Lumpur üzerinden haftada iki gün olmak üzere Malezya Hava yolları ve Haftada 3 gün olmak üzere Qatar Havayolları en çok tercih edilen şirketler arasındadır. Ortalama uçuş süresi 13 saat olup aktarmalar ile birlikte 15-17 saat sürmektedir. Turlar bölümünde detaylı programları görebilirsiniz.

 

Yemek ve Restorant Önerileri

Deniz ürünleri sevenler için tam bir cennettir. Yerel yemek çeşitlerinin yanında uluslararası mutfaklardan oluşan alternatifler mevcuttur. Değişik sosları ile ünlüdür. Yemeklerde Genelde Soya yağı kullanılır.

 

Pica-Pica Restaurant      :BBQ ve İspanyol –Kuta

Planet Hollywood           :Western-Kuta
Hard Rock Cafe :Amerikan-Kuta
Fabio                            :İtalyan-Seminyak

Menega Cafe                 :Deniz Ürünleri-Jimbaran

Pantarei                        :Yunan-Seminyak

 

                                                                tourmar Turizm Org. Tic. Ltd. Copyright 2009                                                                       

PBS Bilişim