29 Mart 2024
Eposta Listesi

SEYCHELLES Emirates Havayolları ile Her Pazartesi,Cumartesi
 
1.GÜN                                     İSTANBUL/DUBAI 

Atatürk havalimanı Dış Hatlar Terminali EMIRATES Havayolları Tourmar Tours kontuarı önünde saat 16:10’ da buluşma EMIRATES Havayolları EK 122 sefer sayılı uçağı ile saat 19:10 Seychelles’ e hareket.

 
2.GÜN                                    DUBAI/SEYCHELLES 

Saat 01:15’de Dubai’ye varışın ardından EMIRATES Havayolları’ nın EK 705 sefer sayılı uçuşu ile saat 02:10’da Seychelles’ e hareket. Saat 06:50’de varışın ardından otelimize yerleşme ve tam gün serbest zaman. Dinlenme imkanı.(otelimize giriş 12.00-14.00 olacaktır. Oteller müsait olduğunda erken check-in yapılabilmektedir ancak kesin değildir. Erken girmek isteyen yolcularımızın extra ücret ödemeleri gerekmektedir). Oğleden sonra serbest zaman. Geceleme otelde.

 
3.GÜN                                   SEYCHELLES   (Mahe Turu)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz tam gün sürecek olan Mahe ekstra turuna katılabilirler. Bu turumuzda Mahe’nin en güzel ve eşsiz mekanlarını bir gün içerisinde tanıma fırsatı elde edeceksiniz.Başkent Victoria’ nın Hustle ve Bustle’ ını gördükten sonra Morne Blanc da çay tarlasında küçük bir moladan sonra Mahe’ nin en güzel kumsallarını güneşlenme imkanımız olacaktır.Ayrıca bu turda vaktimiz elverdiğince birbirinden muhteşem botanik bahçelerini, sanat köyünü ve model gemi yapımı fabrikasını gezebileceksiniz.Otele dönüş. Geceleme otelde.

 
4.GÜN                                SEYCHELLES   ( Reef Safari)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz tam gün sürecek olan Reef Safari ekstra turuna katılabilirler. Birkaç adanın içerisinden en ünlüsünü gezebileceğiniz bu turda adanın etrafını tanımak için özel bir fırsat yakalamış olursunuz. St Anne Marine ulusal parkı’ nın içindeki suları görebilir, Seychelles’ in başkenti Victoria’ dan küçük botlarla ulaşılabilen bu koruma altındaki alanda müthiş deniz yaşamına yarı-denizaltı teknemizden çeşitli türlere tanık olacağız. Rehberimiz balıklara yem olarak verebileceği birşeyler alacak, siz de elle balık besleme zevkini yaşayabilir şnorkel ekipmanlarıyla sualtı büyüleyici dünyasını kaleydoskop ile keşfedebilirsiniz. 1942’ ye kadar olan dönemde birkaç yıl cüzzamlı bayanların karantinaya alındığı bölgede şapel (küçük kilise) olan günümüzdeki Chez Gabby retoranı; ızgarada pişirilmeden önce restoran sahibine ait özel sosla marine edilmiş Tuna biftekleriyle dünya çapında ünlüdür. Geleneksel Seychelles tarzı süslenmiş açık büfe Öğle yemeğinin ardından Mahe’ ye dönüşten önce kumsalda dinlenme, yüzme ve şnorkeling imkanımız bulunmaktadır. Geceleme otelde.

 
5.GÜN                                    SEYCHELLES   (Praslin / La Digue)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile düzenlenebilecek ekstra ada turumuza katılabilir değişik bir gün geçirebilirsiniz. Bu turumuzda Mahe’ ye botla 1,5 saat , havayolu ile 15 dakika mesafade bulunan Seychelles’ in ikinci büyük adası Praslin’i tanıyoruz. Mai vadisini ziyaret etme imkanı bulabileceğimiz bu turda 7000 coco de mer palmiyesi bulunan, dünyanın en eski, olağanüstü güzellikteki ormanı ile birlikte yine burada, ender rastlanan kuşlardan Kara papağanı görebiliriz. La Digue’ de görülmeye değer büyüklükteki granit taş oluşumlarını görebiliriz. Kurutulmuş hindistan cevizi fabrikası, eski vanilya ve tarçın fidanlıklarını gezme imkanımız olacaktır. Öğle yemeğini tipik creol restoranında alıyoruz. La Digue veya Praslin’ de yüzme imkanı da bulabilirsiniz. Akşam Geceleme otelde.

 
6.GÜN                                    SEYCHELLES   (Nature Walks & Trails)

sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra turlardan seçerek bu cennette bir gezintiye çıkabilme imkanına sahip olabilir. Geceleme otelde.

 

7.GÜN                                     SEYCHELLES/ DUBAI/ İSTANBUL

Sabah kahvaltısından sonra dönüş yolculuğumuz için havalimanına transfer. EMIRATES Hava Yolları’ nın EK 706 sefer sayılı uçağı ile saat 08:15 İstanbul’ a hareket. 12:45’ de Dubai’ ye varış’ın ardından EMIRATES Hava Yolları’ nın EK 121 sefer sayılı uçağı ile 14:50 de  Istanbul’a hareket ve yerel saat ile 17:40 ta Istanbul’a varış, turumuzun sonu.

 
 
 Tur Fiyatlarını Lütfen Sorunuz.
 
 
 
FiYATA DAHİL HİZMETLER

·         Emirates Havayolları ile İstanbul–Seychelles-İstanbul Uçuşları

·         Şeçilen Otelde 5 Gece Konaklama 

·         Açık Büfe Sabah Kahvaltıları

·         Alan Vergisi                             

·         Seyahat Güvence Paketi

·         Özel Araç İle Havaalanı/ Otel/ Havaalanı Transferleri

·         Hediye Tourmar Tours Seyahat Kiti

 

 
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

·         Yurt Dışına Çıkış Harcı                           15 Ytl

·         Kişisel Harcamalar Ve Ekstra Turlar

 

ÖNEMLİ NOTLAR “LÜTFEN OKUYUNUZ”

 
Çocuk indirimleri, çocukların anne baba ile aynı oda da kalması halinde geçerlidir.

Programda belirtilen ekstra turların saatleri ve günü değişebilir.

Programda belirtilen saatler tarifeli seferlerdir ve hava yolundan alınmıştır. Olası değişikliklerden veya rötarlardan acentemiz sorumlu değildir.

Herhangi bir nedenle yolcunun uçağı kaçırmasından dolayı olabilecek sorunlarda sorumluluk yolcuya aittir.

Programlardan bazıları grup bazıları ise münferit olarak fiyatlandırılmıştır. Grup turlarında şehir turu, transfer ve aksi belirtilmedikçe rehberlik dahildir. Grup turu olabilmesi için minimum 16kişinin tura kayıt olması gerekir. Aksi takdirde Tourmar Tours turu iptal etmek hakkına sahiptir. Münferit turlarda ise size özel transfer dahil olup şehir turu aksi belirtilmedikçe dahil değildir. Tur iptali söz konusu değildir. Çoğu destinasyonda İngilizce rehberlik verilmektedir.

Bayram dönemleri çok yoğun olduğundan dolayı Uçak yolculuğunda Seat Selection yapmak çok zor olmaktadır ve bayram dönemince yapılmayacaktır. Dileyen yolcularımız son hafta PNR numarasını bizden alıp internetten kendileri yapabilir. Bu konuda anlayışlı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Kişi başı bagaj hakkı 20 kilodur. Ayrıca her yolcu maksimum 36 cm (yükseklik) x 23 cm (en) x 56 cm (boy) ebatlarında el bagajı hakkına da sahiptir. El bagajının maksimum 7 kilo olması gerekir.

Pasaport temdit sürenizin en az 6 ay olması gerekmektedir.

Tourmar Tours olarak vize hizmeti vermekteyiz ancak Tourmar Tours konsolosluklar ve yolcu arasında aracı vazifesi görmektedir. Talep edilen belgelerin tam olarak teslim edilmesi gerekmekte olup vize çıkmaması durumunda acentemiz sorumlu değildir ve doğacak cezalardan da sorumlu tutulamaz. Yolcu bunu bilerek turu satın alır.

Tüm döviz hesaplamalarında Günlük gazetelerde yer alan merkez bankası döviz satış kuru geçerlidir.(bir önceki günün kapanış kurudur)

Tüm tur kayıtları minimum 40% ödeme ile açılacaktır. Bakiye tur tarihinden 15 gün öncesinde kapatılmalıdır.

Tur iptallerinde satış formunda yazılan kurallar geçerlidir.

Otellerin Check-in saati 14:00 ve Check-Out saati 12:00 dir.

SEYŞELLER (SEYCHELLES) ÜLKE BİLGİLERİ

Konum: Hint Okyanusunun batı kesiminde ve ekvator bölgesinde yer alan Seyşeller, 455 kmalana yayılmış toplam 115 adadan oluşur.

Nüfus: 300000 

Zaman Dilimi: GMT +4

Başkent: Victoria

Dil: İngilizce ve Fransızca konuşulur.

Din: Katolik, Müslüman, Bahai, Budist

Elektrik: 220/240 V,50Hz

Mevsim: Haziran-Eylül; hafif kuru sezon / Kasım şubat; tropikal yağmur sezonu

Mart-Haziran; sıcak sezon

Giyim: İnce ve yazlık kıyafetler tercih edilmelidir.

Para Birimi: Rupee (SCR)

Parite:1 EUR : 8,61 SCR, 1 USD : 6,32 SCR (Haziran 2007 )

Ülke Kodu: +248

Internet: Çoğu otelde kütüphanelerde mevcuttur

Cep Telefonu: Tüm operatörler çalışmaktadır

Trafik: Ulaşım Mahe de karayolu ,çevre adalara sürat motoru ve küçük uçaklar ile sağlanır. Trafik soldandır ve araç kiralanması önerilmez.

Kredi Kartları: Otellerde önemli kredi kartlarının hemen hepsi geçerlidir American Express, Visa, Master Card, Diners Club, JCB and Euro Card.

Sağlık Detayları: Genelde problem yoktur. Tüm otellerde doktor bulunur.

Sağlık Servisleri: Hastahanelerde iyi eğitimli personel bulunur. Mahe de Central Hospital

Ve daha küçük klinikler bulunmaktadır.

Türk Konsolosluğu: Bulunmamaktadır.

Vize-Pasaport: Hiçbir ülke vatandaşı için Vize Gerekmez. Pasaportlarınızda minimum 6 aylık geçerlilik süresi olması gerekir.

Alışveriş: Mahe de Mağazalar 08:00-16:00 saatleri arasında açıktır.

Bahşiş: Bahşiş memnuniyetle karşılanır.

Vergi İadesi: Yoktur

Havaalanı: Seychelles International Airport (Mahe Island-MLE)

Türkiye den Ulaşım: Dubai üzerinden haftada 2 gün Emirates Hava Yolları ile ve Doha üzerinden Haftada 3 gün olmak üzere Qatar Havayolları uçuşlar söz konusudur. Ortalama uçuş süresi 9 saat olup aktarmalar ile birlikte 10 saat sürmektedir. Turlar bölümünde detaylı programları görebilirsiniz.

Otellere Ulaşım: Mahe Adasında bulunan tesislere Seychelles Havalimanından özel aracımız ile Praslin ve La Digue gibi adalara ise küçük uçaklar veya tekne ile gidilir.

 

Seyşeller (Seychelles)

Hint Okyanusu nun incilerinden olan Seyşeller, oldukça uzun yıllardan beri özellikle Avrupalı turistlerin gözdesidir. Türk insanı için nispeten yeni bir destinasyon olan Seyşeller; volkanik kayaların arasındaki bembeyaz kumsalları, eşsiz su altı zenginliği ve yemyeşil doğası ile her kesimden yolcuları kendine aşık eder. Maldivler ve Mauritius un aksine, çok uzun yıllardır turizme açıktır. Özellikle çiftler, balayı çiftleri ve çocuklu aileler için idealdir. Toplam 115 adadan oluşur bunlardan en ünlüleri Mahe Adası, Praslin Adası ve La Digue Adasıdır.

Mahe

Seyşeller in en büyük adası olan Mahe, uluslararası havaalanının da bulunduğu adadır. Yaklaşık 28 km uzunluğunda ve 8 km genişliğinde olan Mahe, Seyşeller in de merkezidir. En ünlü plajı Beau Vallon Bay olup, burada yüzmenin yanı sıra şnorkel ve su sporları da yapabilirsiniz. Diğer plajları ise; Anse à la Mouche, Anse Aux Pins and Turtle Bay, Anse Boileau, Anse Forbans, Anse Intendance, Anse Major, Anse Royale, Anse Soleil, Anse Souillac, Baie Lazare, Baie Ternay, Carana Beach, Grand Anse North East Point, Petit Anse, Police Bay, Port Launay dir. Otellerdeki restoranların yanı sıra Mahe de Anchor Cafe, Aubergine, Beach Side, Bel Air ve Casuarina restoranlarında da dünya mutfaklarının yemeklerini tatma şansınız vardır.

Praslin

Mahe den 45 km uzaklıktaki Praslin Adası nın nüfusu 7103 olup, Seyşeller in ikinci büyük adasıdır. Anse Lazio ve Anse Georgette plajları dünyanın en güzel 10 plajı arasında yer almaktadır. Dünyaca ünlü golf oteli Le Muria Resort of Praslin ve Paradise Sun Resort bu adada yer almaktadır. Seyşeller de bir haftadan uzun kalmak isteyen yolcularımıza 3-4 gece bu adada konaklamalarını tavsiye ederiz.

La Digue

Mahe den 50 km uzaklıktaki La Digue Adası nın nüfusu 2104 olup, Seyşeller in üçüncü büyük adasıdır. Praslin Adası na çok yakındır. Dünyada az bulunan kuş türleri ve su altı canlılarına ev sahipliği yapar. Zengin ve yeşil bitki örtüsü, doğal yaşamı, berrak sular ve beyaz kumsalları ile La Digue Adası mutlaka görülmelidir.

Diğer Adalar:

Bird Island, Cerf Island, Fregate Island, Taj Denis Island otelinin bulunduğu Dennis Island, North Island, Labriz Resort un bulunduğu Silhouette Island, St.Anne Resort un bulunduğu St.Anne Island üzerinde konaklama yapılabilen adalardır. Bu adalarda genellikle Maldivler tarzı çok lüks butik oteller bulunur. Bunların yanı sıra üzerinde otel bulunmayan Anonyme, Aride, Conception, Cousin, Curieuse, Félicité, Grande Soeur, Ile Cocos, Long Island, Moyenne, Petite Soeur, Round Island, St. Pierre adalarını da unutmamak gerekir. Aşağıda, Seyşeller de dinlenmenin dışında, keyifle yapabileceğiniz faaliyetler ve gezilerden en popüler olanları bulunmaktadır.

Vahşi Güney Turu (Wild South Tour)

Rehber eşliğinde otelden alındıktan sonra, Mahe nin merkezi Victoria dan başlayan bu turumuzda, önce renkli ambiyansı ile Aladdin s Cave; sonrasında da Victoria şehrindeki buluşma noktası Big Ben görüyor, başkentten serin ve temiz havası ile tepelere doğru hareket ediyoruz. Bu esnada eşsiz okyanus manzaralarını da izleyebilirsiniz. Dragon s Blood ağaçlarının arasında konuşlanmış Mission Lodge görüldükten sonra, batı sahiline doğru yolculuğumuz devam edecek. Port Launay in berrak ve sakin sularında ferahlayıp, Pineapple Studio yu gezdikten sonra Cap Lazare Nature Reserve e varacağız. Buradaki yemek molasının ardından Cap Lazare da serbest zaman verilip akşam otele dönülecektir.

Şnorkel Safari (Reef Safari Tour)

Birkaç adanın içerisinden en ünlüsünü gezebileceğiniz bu turda, adanın etrafını tanımak için özel bir fırsat yakalamış olursunuz. St Anne Marine Ulusal Parkı nın içindeki sualtı zenginliğini görebilir, Seyşeller in başkenti Victoria dan küçük botlarla ulaşılabilen bu koruma altındaki alanda müthiş deniz yaşamına ilişkin yarı-denizaltı teknemizle- çeşitli türlere tanık olacağız. Rehberimizin hazırladığı yem ile, elle balık besleme zevkini yaşayabilir; şnorkel ekipmanlarıyla dalarak ya da kaleydoskop ile sualtı dünyasının büyüleyici güzelliklerini keşfedebilirsiniz. 1942 ye kadar olan dönemde cüzzamlı kadınların birkaç yıl karantinaya alındığı bölgede bulunan, eskiden şapel (küçük kilise) olan Chez Gabby restoranı; ızgarada pişirilmeden önce restoran sahibine ait özel sosla marine edilmiş ton balığı biftekleriyle dünya çapında ünlüdür. Geleneksel Seyşeller tarzı süslenmiş, açık büfe öğle yemeğinin ardından, Mahe ye dönüşten önce kumsalda dinlenme, yüzme ve şnorkeling imkanımız bulunmaktadır.

La Digue / Praslin Turu

Bu turumuzda Mahe ye botla 1,5 saat, havayolu ile 15 dakika mesafade bulunan Seyşeller in ikinci büyük adası Praslin i tanıyoruz. Mai Vadisi ni ziyaret etme imkanı bulabileceğimiz bu turda 7000 coco de mer palmiyesi bulunan, dünyanın en eski, olağanüstü güzellikteki ormanı ile birlikte yine burada, ender rastlanan kuşlardan kara papağanı görebiliriz. La Digue de görülmeye değer büyüklükteki granit taş oluşumlarıyla karşılaşacağız. Kurutulmuş Hindistan Cevizi fabrikası, eski vanilya ve tarçın fidanlıklarını gezme imkanımız da olacak. Öğle yemeğini tipik Creol restoranında alıyoruz. La Digue veya Praslin de yüzme imkanı da bulabilirsiniz.

 
 
 
 
 
 

 

                                                                tourmar Turizm Org. Tic. Ltd. Copyright 2009                                                                       

PBS Bilişim